Αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ: Eπόμενος στόχος των τζιχαντιστών τα κρουαζερόπλοια

Βρετανός αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί πως το Ισλαμικό Κράτος θέτει στο στόχαστρο εμπορικά πλοία και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο.fb84feee11b5e4b113d74956e4fe6d10

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Κλάιβ Τζόνστον, Βρετανού αντιναύαρχου του ΝΑΤΟ, Κλάιβ Τζόνστον, η τρομοκρατική οργάνωση επιδιώκει να αποκτήσει ναυτική δύναμη και να εξαπολύσει επιθέσεις με εκλεπτυσμένα όπλα σε κρουαζιερόπλοια ή εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο.

«Γνωρίζουμε ότι φιλοδοξούν να προχωρήσουν και στη θάλασσα, γνωρίζουμε ότι θα ήθελαν να έχουν και έναν ναυτικό “βραχίονα”, όπως έχει η Αλ Κάιντα», επισημαίνει ο Τζόνστον.

«Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να ανησυχεί μόνο για την μετανάστευση στη Μεσόγειο. Είναι η ροή από τα παράκτια της Βορείου Αφρικής, είναι η εισροή του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, είναι ο έλεγχος του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη και άλλα μέρη, που αποτελούν μία άβολη σκιά στο θαλάσσιο εμπόριο και τη θαλάσσια πρόσβαση», συμπλήρωσε ο αντιναύαρχος.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν είμαστε σε μία περίοδο έντασης, αλλά υπάρχουν πολλές ενδείξεις και θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι θα έχουμε πρόσβαση εκεί. Αν με ανησυχεί; Ναι, με ανησυχεί λίγο», δήλωσε ο αντιναύαρχος.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχετικά Νέα