Ανοδική τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,68% στις 629,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,39 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.662,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,65% στις 475,30 μονάδες.

Η μικρότερη του αναμενόμενου υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s, κατά μία βαθμίδα, προσφέρει σήμερα ανακούφιση στις ευρωαγορές, οι οποίες βλέπουν ότι παρ’ όλο που η ιταλική κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη να αλλάξει τους αριθμούς και τους στόχους που έχει θέσει ήδη στον προϋπολογισμό της, παρά τις συστάσεις της Κομισιόν, ουδεμία εκ των δύο πλευρών θέλει να υπάρξει κρίση.

Έτσι, σήμερα οι ευρωαγορές ενισχύονται σημαντικά, ενώ και οι αγορές ομολόγων δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, επηρεάζοντας θετικά και το ελληνικό χρηματιστήριο. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει ραγδαία αποκλιμάκωση κατά 26 μονάδες βάσης στο 3,32%, ενώ το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 4,26%.

Βέβαια, όπως σημειώνει ο Ν. Καυκάς της Merit, η εβδομάδα ξεκινά σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, “όπου η υποβάθμιση της Ιταλίας στην τελευταία επενδυτική βαθμίδα θα μπει στο ζύγι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αναμένεται να γίνει πιο τοξικό μετά τις εξελίξεις στα Σκόπια. Ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να ακολουθήσει ως ένα σημείο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τεχνικά, όμως, όλοι οι δείκτες παραμένουν σε φάση πώλησης, υποδεικνύοντας αναμονή σε τοποθετήσεις βραχυπρόθεσμης λογικής, ενώ και οι ταλαντωτές έχοντας φύγει από τις υποτιμημένες ζώνες τιμών, υποδεικνύουν νέο καθοδικό περιθώριο. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται συσχέτιση της αγοράς με την διεθνή τάση, διατηρώντας ενδεχομένως την νευρικότητα στις διακυμάνσεις”.

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης, Motor Oil, Alpha Bank και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΤΕ και Eurobank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Grivalia, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Jumbo και Aegean.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Τέρνα Ενεργειακή, η Τιτάν και η ΓΕΚ Τέρνα, με τις ΑΔΜΗΕ, Λάμδα και Coca Cola να μην έχουν ακόμη πρόσημο.

Σχετικά Νέα