Ανοδική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αντιδρώντας μετά τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων ημερών αν και το επενδυτικό κλίμα παραμένει εύθραυστο μετά την τελευταία ανταλλαγή απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για νέους εμπορικούς δασμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη κλιμακώθηκε την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών 50 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα. Ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς το Πεκίνο ανακοίνωσε αντίμετρα προκαλώντας την οργή του Αμερικανού προέδρου ο οποίος έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαιτχάιζερ να εντοπίσει κινεζικά αγαθά συνολικής αξίας 200 δισ. δολ. στα οποία θα μπορούν να επιβληθούν δασμοί 10%.

Σε αυτό το κλίμα τα κινεζικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν σε αρνητικό έδαφος τις συναλλαγές για να περάσουν στη συνέχεια σε κέρδη. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 0,5%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 1,2% μετά τη χθεσινή του βουτιά σε ποσοστό 5,8%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,1% μετά το χθεσινό του κλείσιμο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του 2018. Ο τίτλος της ZTE σημειώνει άλμα 6%, ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών μετά την κατρακύλα της Τρίτης σε ποσοστό 25%.

Ο ιαπωνικός Nikkei κερδίζει 0,7% έχοντας καταγράψει χθες τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων τριών μηνών.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης STI κερδίζει 0,8% μετά από πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Μικρά κέρδη σημειώνει και το χρηματιστήριο της Μαλαισίας το οποίο συμπλήρωσε χθες επτά διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1,2%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται 1,1% και και στη Νέα Ζηλανδία ο NZΧ 50 κερδίζει 0,5%.

Σχετικά Νέα