Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 14th, 2016

Ανθρώπινη φιλοξενία-ανοιχτά σύνορα: Πορεία αλληλεγγύης το απόγευμα στην Ομόνοια

kamara_2_0Στη διαδήλωση που καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες προσφύγων και σωματεία.

Το κάλεσμα από την  «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες»:

Στο μέσο του καλοκαιριού και η κατάσταση στα στρατόπεδα «φιλοξενίας» προσφύγων βράζει. Από κακές ως άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αποκοπή από τον αστικό ιστό, ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνεχή κρούσματα βίας λόγω του συνωστισμού και τα εξαθλίωση, απουσία προοπτικής μιας και στους πρόσφυγες δεν επιτρέπεται ούτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους αλλά ούτε και να ενταχθούν στην κοινωνία. Παράλληλα, το άσυλο πλέον έχει καταργηθεί και οι απελάσεις συνιστούν δομικό στοιχείο της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους ντόπιους. Είναι πια φανερό ότι οι επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης διαμορφώνουν ένα μηχανισμό παραγωγής βαρβαρότητας. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε για να διεκδικήσουμε ανθρώπινη φιλοξενία μέσα στις πόλεις για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα, πλήρη δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την εργασία.

Την Πέμπτη 14/7 στις 6:30 στην Ομόνοια συμμετέχουμε στη διαδήλωση που καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες προσφύγων και σωματεία. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo