ΑΝΕΛ: Τα περί υποχώρησης από τις θέσεις μας προέρχονται από τη ΝΔ και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει, με ταυτόχρονη πρόνοια για τα αρχαιολογικά ευρήματα, ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Alpha 9.89».

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πρόκειται για σαμποτάρισμα της επένδυσης» είπε ερωτηθείσα για τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ, προσθέτοντας: «Συμμερίζομαι τη θέση που εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο, όπου τόνισε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι υπηρεσίες όλων των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων. Εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου από την αρχή της νέας χρονιάς».

Αναφορικά με τις «επιθέσεις κατά του κ. Καμμένου με αφορμή την επίσκεψη σε καζίνο», η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δαπάνησε δικά του χρήματα, ενώ υπήρξαν άλλοι οι οποίοι τζόγαραν τα χρήματα του ελληνικού λαού και μας έφεραν εκεί που μας έφεραν. Ο πρόεδρός μας είναι καθαρός και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» δήλωσε.

Ερωτηθείσα αν οι ΑΝΕΛ «έχουν υποχωρήσει σε κάποιες θέσεις τους, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξεταστική», έκανε λόγο για «εικόνα που βγήκε από συντονισμένα δημοσιεύματα που φαίνεται ότι έχουν υπαγορευτεί από τη Ν.Δ. και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Επικαλούμενη αποφάσεις της Δικαιοσύνης που «απεφάνθη ότι δεν υπάρχει αδίκημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο» ανέφερε ότι «στη συζήτηση για την εξεταστική που ακολούθησε, η Βουλή κλήθηκε να πάρει θέση και να ψηφίσει για μια υπόθεση στην οποία δεν υπάρχει αδίκημα, ήταν χωρίς αντικείμενο συζήτησης».

«Ούτε η ΝΔ πίστευε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την πρότασή της για Εξεταστική, αλλά επέμενε σε μια κίνηση παραπλάνησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει με στόχο να πλήξει την συγκυβέρνηση – και αυτό το κάνει με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από αυτούς, είναι να επιτίθεται κατ’ εξακολούθηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον κ. Πάνο Καμμένο» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σε ό,τι αφορά την στάση του κόμματος στην τροπολογία που σχετίζεται με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», είπε ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει την ψήφο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, και ότι πρέπει να εξεταστεί πώς θα είναι διατυπωμένη η νέα τροπολογία, καθώς, όπως σημείωσε, «όταν παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία εκφράσαμε την αντίθεσή μας, την καταψηφίσαμε και ζητήσαμε επαναδιατύπωσή της ώστε να υπάρχουν δικλείδες. Γιατί σήμερα κάποιοι αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι», παρότι δεν αναγνωρίζεται εθνική μειονότητα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι που θα αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», ή «Τσάμηδες»».

«Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ή «διόρθωση φύλου» όπως αναγράφεται, θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Να διευκρινίζεται ότι δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προστατεύεται η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών» απάντησε η κ. Παπαδοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, είπε επίσης ότι «υπάρχουν σίγουρα ευθύνες» για την ρύπανση στον Σαρωνικό, τασσόμενη υπέρ της τήρησης στάσης αναμονής έως ότου ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος, και στη συνέχεια για απόδοση ευθυνών όπου πρέπει, ενώ αναφορικά με το αν οι ευθύνες αγγίζουν τον υπουργό Ναυτιλίας, απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν θα έχει στα χέρια του το τι ακριβώς έχει συμβεί και πού εντοπίζεται η όποια ευθύνη».

Σχετικά Νέα