ΑΝΕΛ: Οι δημοσκοπήσεις δεν προεξοφλούν εκλογικά αποτελέσματα

«Όταν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντώνται ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός με τον ακροδεξιό παροξυσμό, τότε διαγράφονται οι βουλευτές που δεν υιοθετούν λαϊκίστικες κραυγές. Η κ. Παπακώστα προτάθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο, λόγω της εμπειρίας της στα θέματα για τα Αμεα, να συμβάλει στην αρμόδια επιτροπή, και το αποτέλεσμα ήταν η διαγραφή της» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον τ/σ Σκάϊ.
Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει η δυνατότητα να υπάρξει ελάφρυνση των μέτρων με την έξοδο από τα μνημόνια, είπε ότι προϋπόθεση των όποιων αλλαγών είναι να μπορεί η χώρα να αποφασίζει ελεύθερα την οικονομική της πολιτική και για να γίνει αυτό «πρώτος στόχος είναι η ρύθμιση του χρέους».

«Αν καταφέρουμε να ρυθμίσουμε το χρέος και ταυτόχρονα να εφαρμόσουμε μια πολιτική η οποία θα στοχεύει στην αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός, η μεταποίηση, τότε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική» πρόσθεσε.

Επέκρινε την ΝΔ ότι «ξεχνά ποιοι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, την οποία καλείται η σημερινή κυβέρνηση, στην οποία οι ΑΝΕΛ συμμετέχουμε, να αντιμετωπίσει με έναν τρόπο που δεν θα πλήττει ακόμη περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες και θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην έξοδο από την επιτροπεία και στην ανάκαμψη της οικονομίας σταδιακά και με σταθερά βήματα».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά δρομολογούσε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4% μέχρι το 2030» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις είπε ότι ναι μεν αποτυπώνουν ένα κλίμα της παρούσας στάσης των πολιτών, αλλά δεν προεξοφλούν εκλογικά αποτελέσματα. «Έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Υπάρχει μια δικαιολογημένη αντίδραση του κόσμου στην πολιτική που έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις και ακολουθεί ένα μείγμα πολιτικής με στόχο να βγούμε από την επιτροπεία και να μπουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη. Η προσπάθεια που γίνεται για την αύξηση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα για τη ρύθμιση του χρέους είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή πολιτικής στο φορολογικό και στα υπόλοιπα» κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα