Ανατροπή φέρνει νέα δημοσκόπηση

Ανατροπή φέρνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Bridging Europe, καθώς παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την έρευνα οι πλειοψηφία των ερωτώμενων απαντά ότι υπεύθυνη για την καθυστέρηση της αξιολόγησης είναι η Γερμανία.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και τα social media της εταιρίας και στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 20,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 18,5%. Ως τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΚΚΕ με 6,9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%.

Εκτός βουλής καταγράφονται η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ πάνω από το Ποτάμι που καταγράφει μόλις 1,1% βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Το ποσοστό του “Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ” είναι πάντως πολύ μεγάλο ώστε να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 46% θετικών και πολύ θετικών γνωμών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται μόλις στο 18%.

Στη σχετική λίστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαμβάνει μόλις την 4η θέση καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27% θετικών και πολύ θετικών γνωμών βρίσκεται δεύτερος και ο Πάνος Καμμένος με 23% τρίτος.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τη γερμανική κυβέρνηση σε ποσοστό 67%, έναντι μόλις 10% που απαντά πως φταίει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και μέσω του διαδικτύου.

Στην έρευνα πήραν μέρος 1159 άτομα, άνω των 18 ετών.

Όλη η έρευνα δημοσιεύται στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας Bridging Europe

Σχετικά Νέα