Αναστασιάδης:Να βάλουμε τέλος στον «Γολγοθά» των τελευταίων 42 ετών

kupros-o-kuprios-proedros-nikos-anastasiadis

Το 2016 ελπίζουμε να αποτελέσει τον τελευταίο χρόνο του «Γολγοθά» που διαρκεί 42 χρόνια, επισήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για τον φετινό εορτασμό του Πάσχα.

«Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης του Κυρίου, απευθύνομαι προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, επιθυμώντας να στείλω μαζί με τις ευχές μου και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

«Μήνυμα ελπίδας, που εκπέμπει η ίδια η μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως, αλλά και προκύπτει από το έργο που ως κοινωνία και ως Πολιτεία έχουμε επιτελέσει, τόσο για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, όσο και για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος.»

«Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, μπορούμε πια με σιγουριά, να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς τα δεκανίκια της τρόικας και χωρίς μνημόνιο» ανέφερε στη συνέχεια.

«Είναι, όμως, εξίσου γεγονός πως έχουμε ακόμη πολλά να πράξουμε, γιατί μπορεί να πετύχαμε τον τερματισμό της κηδεμονίας των δανειστών, οι συνέπειες όμως της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες είναι υπαρκτές. Προς εκείνους και οι σκέψεις μας ιδιαίτερα τούτες τις άγιες μέρες» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι «εργαζόμαστε με επιμονή και αυτοπεποίθηση για μία λύση που θα εδράζεται στις συμφωνίες κορυφής, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μία λύση – εξήγησε – που θα στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 και θα υπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού στο σύνολό του».

Σχετικά Νέα