Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούν 14th, 2016

Ανακοίνωση της Κατάληψης ΚΛΕΟΥΣ 96 για την εκκένωση από τις αστυνομικές δυνάμεις

Ck6bLnrWkAAMWl4Το μεσημέρι, διμοιρίες των ΜΑΤ  πραγματοποιήσαν εκκένωση σε κατάληψη που είχε γίνει προ τεσσάρων ημερών επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια όπου προορίζονταν να στεγάσει και πρόσφυγες,οι αστυνομικές δυνάμεις  προχώρησαν  σε 3 προσαγωγές.

 

Η Κατάληψη έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την εκκένωση του κτηρίου που προορίζονταν να στεγάσει πρόσφυγες:

 

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο με ποικίλα και διαφορετικά υπόβαθρα. Μερικοί/ές από μας με χαρτιά και μερικοί/ές χωρίς. Όμως μας ενώνουν τα πιστεύω μας και μια κοινή επιθυμία για την οικοδόμηση μιας συλλογικότητας βασισμένης σε αρχές αυτοοργανωμένων συνελεύσεων και αυτοκυβέρνησης, με τον μακροπρόθεσμο στόχο της επέκτασης αυτού του τρόπου ζωής και της συμμετοχής σ’ ένα παγκόσμιο κίνημα που θα ανατρέψει αυτό το καταστροφικό και βάρβαρο σύστημα. Ένα σύστημα που δημιουργεί ρατσιστικά σύνορα προκειμένου να προασπίσει τους πόρους και τον πλούτο που αποκτώνται μέσω της κερδοσκοπίας και της πολεμοκαπηλίας.

Επιλέξαμε να καταλάβουμε ένα άδειο κτήριο στη γειτονιά των Εξαρχείων στην Αθήνα, το οποίο ήταν άδειο εδώ και μερικά χρόνια και χρήζει επισκευών. Μαζί σχεδιάζουμε να ζωντανέψουμε αυτό το παλιό κτήριο και όχι μόνο να ζήσουμε σ’ αυτό, αλλά να το ανοίξουμε και στην κοινότητα και να το καταστήσουμε ασφαλή χώρο όπου δεν αναγνωρίζονται εθνικά κράτη, σύνορα και έγγραφα, και η αυτο-χειραφέτηση και η αυτο-ανάπτυξη θα μπορούν να επιτευχθούν μέσω της εκπαίδευσης και της δημιουργικότητας.

Πιστεύουμε ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία γενικά και ειδικότερα η ιδιοκτησία γης και ακινήτων είναι μια παράλογη σύλληψη, ιδίως σε μια εποχή όπου η ακραία φτώχεια, τα μέτρα λιτότητας, οι πόλεμοι και τα κλειστά σύνορα επηρεάζουν τόσο πολλές ζωές ανά τον κόσμο και τ’ ανθρώπινα όντα εξωθούνται να ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Εμείς απλά επιλέγουμε ν’ αψηφήσουμε κανόνες και κανονισμούς που δεν ωφελούν την πλειονότητα του πληθυσμού του πλανήτη.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητος ένας χώρος για πολιτικό διάλογο, σχεδιασμό πολιτικής δράσης και σύμπραξη μεταξύ των διαφορετικών συνελεύσεων που υπάρχουν. Ακτιβιστές και ακτιβίστριες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται στα Εξάρχεια και εμπνέονται απ’ την όλη αυτοοργανωμένη δομή και τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης, ιδίως όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της γειτονιάς ενάντια στις αστυνομικές επιθέσεις. Θέλουμε να γίνουμε μέρος αυτής της κοινότητας, να μάθουμε και ν’ αποκτήσουμε δεξιότητες ώστε να επιστρέψουμε στις αντίστοιχες χώρες καταγωγής μας και να εξαπλώσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής και οργάνωσης μιας κοινότητας. Και θέλουμε επίσης να ενταχθούμε και να βοηθήσουμε να ενδυναμωθεί αυτή η κοινότητα, και να συμβάλουμε ενεργά στην ώθηση και διεύρυνση των ορίων των Εξαρχείων.

Παρ’ ότι όλες κι όλοι μας έχουμε βρεθεί μεταξύ μας μέσω των αμοιβαίων προσπαθειών μας ενώπιον της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πραγματική κρίση είναι το ίδιο το σύστημα. Γι’ αυτό, δεν πρόκειται να συμπράξουμε ή να συνδεθούμε με οποιαδήποτε πολιτικά κόμματα, κυβερνητικές υπηρεσίες, διακυβερνητικές οργανώσεις (ΔΚΟ) ή μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ). Είμαστε εδώ, στην Ελλάδα, γιατί πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη αλλά κι η στιγμή για κινητοποίηση όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων είναι εδώ και τώρα.

Γενικά, θέλουμε να εργαστούμε για την επίτευξη των εξής στόχων:

Όχι ρατσιστικά σύνορα
Όχι έθνη
Απελευθέρωση των γυναικών
Κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, δηλαδή ιδιοκτησίας μέσων παραγωγής, κεφαλαίου, γης, και αναδιανομή όλων των διαθέσιμων πόρων.
Ισότητα [equity] αντί ισοτιμίας [equality]

Επίσης, στον χώρο περιμένουμε όλες κι όλους να σέβονται τους ακόλουθους κανόνες είτε είναι μέλη της συνέλευσης είτε αλληλέγγυες/οι:

Όχι ναρκωτικά
Όχι αλκοόλ
Όχι λόγος ή πράξεις ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας ή αρτιμελισμού [ableism· διακρίσεων βάσει σωματικής ή/και ψυχικής ακεραιότητας]
Χρήση φυσικής βίας ή προσβλητικής γλώσσας δεν θα γίνεται ανεκτή.
Όχι μίντια και όχι φωτογραφίες

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo