Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 19th, 2016

Ανακοίνωση κρατουμένων για την αστυνομική έφοδο στα κελιά του Κορυδαλλού

reftyΕυρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών και σωφρονιστικών αρχών πραγματοποιήθηκε προχθές τα ξημερώματα στις φυλακές Κορυδαλλού.Αστυνομικοί  και σωφρονιστικοί έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε κελί, κάθε κοινόχρηστο χώρο ακόμα και τις τουαλέτες.Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές εντοπίστηκαν παράνομα κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Από την πλευρά τους κρατούμενοι  της Α’, Β΄και Δ’ Πτέρυγας Φυλακών Κορυδαλλού σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι υπήρξε  βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης,καθώς και καταστροφή πολλών προσωπικών τους αντικειμένων.

Η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο  athens.indymedia.org:

Ανακοίνωση Κρατουμένων

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συγκεκριμένα από τις 00.30 ως τις 7-8 τα ξημερώματα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μαζί με μεικτά κλιμάκια της ασφάλειας και εισαγγελλείς , πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην Α’ και Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Οι κρατικοί μηχανισμοί εισέβαλαν με υπεροπλία δύναμης και διάθεση εξευτελισμού των κρατουμένων. Συγκεκριμένα οι έρευνες στα κελιά γινόταν ανά δύο κελιά και 4-5 κρατούμενοι βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με δεκάδες πάνοπλους ΕΚΑΜΙΤΕΣ, οι οποίοι δέναν πισθάγκωνα τους κρατούμενους και τους εξανάγκαζαν να κοιτάνε στο τοίχο όση ώρα διαρκούσε η έρευνα, οποιοσδήποτε αντιστεκόταν σε αυτό το σαδιστικό καψόνι υπέστη ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όλα τα κελιά των δύο πτερυγών ψάχτηκαν, πράγματα και συσκευές διαλύθηκαν ενώ οι προκλήσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν αφού πετούσαν τα ρούχα των κρατουμένων στα σκουπίδια, κατέστρεφαν αντικείμενα τους και έριχναν φαγητά και άλλα είδη στο πάτωμα.
Το κράτος πραγματοποιεί ασκήσεις επιβολής και ελέγχου και ποιος να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα όταν όλα παρακάμπτονται μπροστά στο δόγμα του νόμου και της τάξης. Όπως είπαμε κρατούμενοι χτυπήθηκαν και δεκάδες άλλοι μετήχθησαν βιαίως σε διαφορετικές φυλακές ενώ οι πτέρυγες άνοιξαν 11 το πρωί.
Απέναντι σε ακόμα μια κίνηση επιβολής θα παραμείνουμε στα προαύλια των πτερυγών μας ως τις 8 το απόγευμα και θα μπούμε στα κελιά μας μετά τις 10 το βράδυ. Απαιτούμε να μάθουμε το λόγο εισβολής της αστυνομίας και η σωφρονιστική υπηρεσία μαζί με το υπουργείο δικαιοσύνης να δώσουν εξηγήσεις για τον αυταρχισμό, τα σπασμένα κελιά, τους ξυλοδαρμούς και τις προκλήσεις της αστυνομίας.
Να δημιουργήσουμε κοινότητες αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας απέναντι στη κρατική βαρβαρότητα.

Κρατούμενοι της Α’, Β΄και Δ’
Πτέρυγας Φυλακών Κορυδαλλού
18-4-2016

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo