Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 27th, 2016

Ανακοίνωση κατάληψης των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση κατάληψης των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη όπως δημοσιεύεται στο athens.indymedia.org

Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


 

Τα γεγονότα 

Σε τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη εισέβαλε τα ξημερώματα η αστυνομία,προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το ΑΠΕ,έχουν γίνει 100 προσαγωγές εκ των οποίων 70 θα συλληφθούν – Οι πρόσφυγες πιθανότατα δεν θα διωχθούν, για «διατάραξη κοινής ειρήνης»

Της αστυνομικής επιχείρησης  είχε προηγηθεί παραγγελία από την εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες το μεν Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το Μανδαλίδειο, η Μητρόπολη για το Ορφανοτροφείο, και ο ιδιοκτήτης για την πολυκατοικία στην Καρόλου Ντηλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,σε εξέλιξη βρίσκεται  κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα ατόμων  με ανακοίνωσή τους ζητούν «την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo