Αναζητείται συμβιβαστική φόρμουλα με τους θεσμούς για τις Κυριακές

Κυβέρνηση και θεσμοί, βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται κ προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμβιβαστική λύση που εξετάζεται είναι μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και της χωροθέτησης των τουριστικών περιοχών ώστε να περιληφθεί και η Αθήνα.

Η μαραθώνια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και συνεχίζεται με ολιγόλεπτα διαλείμματα ακόμη δεν έχει δώσει καρπούς ωστόσο υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, ανέφερε νωρίτερα ότι δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, αλλά στο τραπέζι τέθηκαν τόσο οι τουριστικές περιοχές της χώρας όσο και η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που στην Ελλάδα είναι μεγάλη και εκεί αναζητείται η συμβιβαστική φόρμουλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται συμβιβαστική λύση με δύο σκέλη: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες, και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής. Ο ορισμός αυτός θα αφορά και στην Αθήνα, αλλά για παράδειγμα στις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και όχι σε γειτονιές των δήμων του Λεκανοπεδίου.

Συμβιβασμός και για τα Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Συμβιβασμός επιτεύχθηκε και στη σύσταση του ΟΟΣΑ για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, ενώ έχουν μείνει ένα-δύο ανοικτά ζητήματα από τις υπόλοιπες συστάσεις για την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι, έπειτα από ένα ολιγόωρο διάλειμμα, η διαπραγμάτευση για τα ανοικτά θέματα, σοβαρότερα των οποίων είναι, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό, το συνταξιοδοτικό, το εργασιακό, οι αποκρατικοποιήσεις, τα «κόκκινα» δάνεια κ.λπ. Έως στιγμής δεν είναι σαφές εάν οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν απόψε ή έστω έως τα ξημερώματα αύριο, ή θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Νέα