Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές καθώς κοπάζουν οι ανησυχίες για το διεθνές εμπόριο

Επέστρεψαν στα κέρδη οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά από το σερί απωλειών που έφερε τις ευρωαγορές σε χαμηλά έτους, καθώς σταδιακά περιορίζονται οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο και οι επενδυτές εστιάζουν ξανά στα επιχειρηματικά τεκταινόμενα.

Αφορμή για την ανάκαμψη του κλίματος έχουν σταθεί δημοσιεύματα αναφέρονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ και Κίνα και ΗΠΑ για την αποτροπή ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο θα φτάσουν σε συμβιβασμό, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή δασμών 50 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

«Έχουμε πολύ παραγωγικές διαπραγματεύσεις και είμαι προσεκτικά αισιόδοξος ότι τελικά θα φτάσουμε σε συμφωνία» σημείωσε ο Mnuchin μιλώντας σε εκπομπή του Fox News.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,21% στις 367,57 μονάδες με όλους τους κλάδους του να ολοκληρώνουν σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX έκλεισε με κέρδη 1,56% στις 11.970, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,98% στις 5.115, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που ενισχύθηκε κατά 1,62% στις 7.000 μονάδες.

Παρόμοια κινήθηκε και η ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX 35 να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του ενισχυμένος κατά 0,99% στις 9.473 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που σημείωσε κέρδη 0,90% στις 22.209 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η Deutsche Bank φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου CEO στη θέση του John Cryan, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 1,1%.

Τέλος, σε συμφωνία ήρθαν η φαρμακευτική εταιρεία Novartis και η GlaxoSmithKline, με την οποία προβλέπεται η πώληση του μεριδίου 36,5% της πρώτης στη δεύτερη έναντι του ποσού των 13 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της GlaxoSmithKline πραγματοποίησε ράλι σχεδόν 5%, μετά την εξέλιξη.

Σχετικά Νέα