Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΧΑ στο Μαρούσι

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες με κείμενό τους στο Athens Indymedia, ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσή Αυγής στο Μαρούσι Αττικής, το Σάββατο 20/05.

Ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης:

Σε καιρούς κρίσης του καπιταλισμού και όξυνσης των κοινωνικών αντιστάσεων, επιστρατεύονται διάφορα εργαλεία από μεριάς του κράτους και του κεφαλαίου, με σκοπό αφενός να διαφυλάξουν την κυρίαρχη θέση εξουσίας τους και αφετέρου να καταστείλουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια που αντιστέκονται στα σχέδια που προωθούν την λεηλασία των ζωών μας και αύξηση της φτωχοποίησης. Ο συστημικός ολοκληρωτισμός και η φασιστική απειλή ως πολιτική επιλογή του κεφαλαίου, σηματοδοτούν ιστορικά την υποτίμηση της εργατικής δύναμης και προωθούνται για τον ακόμα μεγαλύτερο κοινωνικό έλεγχο και το τσάκισμα των αγωνιζόμενων.

Η Χρυσή Αυγή ως κύριος εκφραστής του φασιστικού στρατοπέδου στην Ελλάδα σήμερα αλλά και ολόκληρη η ακροδεξιά, αποτελεί ιστορικά βασικό πυλώνα της συνέχειας του κράτους, αντεπαναστατικό δεκανίκι των κυρίαρχων και εκφραστή των συμφερόντων του κεφαλαίου. Από το Μεταξά και το κίνημα της «4ης Αυγούστου», τους δοσίλογους της κατοχής και του εμφυλίου ως την ενσωμάτωσή τους στο μετεμφυλιακό κράτος και τη χούντα, ο χώρος της ακροδεξιάς είναι απόλυτα ταυτισμένος με τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας.

Έτσι και την περίοδο 2010-2012 όπου οι συσχετισμοί δυνάμεων δημιουργούσαν το έδαφος για μια ριζοσπαστική έξοδο από την κρίση, η Χ.Α. εμφανίστηκε ως συστημική αναγκαιότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή με την προώθηση των media,των δυνάμεων του κεφαλαίου, του κράτους και μεγάλης μερίδας του «συνταγματικού τόξου». Ο ρόλος της ήταν να αποπροσανατολήσει την κοινωνική οργή, να διχάσει την τάξη των προλετάριων και να ανοίξει μια χαμηλής έντασης σύγκρουση μεταξύ τους. Από τα πογκρόμ σε πρόσφυγες και μετανάστες, τις επιθέσεις σε αγωνιστές, συνδικαλιστές και τις δομές του αγώνα, η Χ.Α. υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αφεντικών, των εφοπλιστών και μιλάει τη γλώσσα του μεγάλου κεφαλαίου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι δηλώσεις βουλευτών της υπέρ της οικογένειας Λάτση και άλλων μεγαλοαστών, η εναντίωσή τους σε εργατικές κινητοποιήσεις, με παράλληλες ερωτήσεις στη βουλή σχετικά με διευκολύνσεις για ναυτιλιακές εταιρείες, μεγαλοεπιχειρηματίες καθώς και τις φοροαπαλλαγές τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά για να αποδομήσει κανείς το “αντισυστημικό” προφίλ των φασιστών.

Για τους παραπάνω λόγους επιλέξαμε το Σάββατο 20/5 να επιτεθούμε στην τοπική οργάνωση της Χ.Α. Βορείου Τομέα, πυρπολώντας τις υποδομές ηλεκτροδότησης του κτηρίου με απότερο σκοπό να σαμποτάρουμε τη λειτουργικότητά του. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα σε όσους δίνουν χώρο στους νεοναζί, είτε πρόκειται για φιλοφασίστες είτε για απλούς επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες που επιδιώκουν να αυξήσουν τα κέρδη τους, πως θα βρίσκονται και αυτοί στο στόχαστρο του αντιφασιστικού κινήματος. Να συνυπολογίζουν λοιπόν πως εκτός από κέρδη θα έχουν και ζημιές.

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες

Υγ1: Την ίδια ώρα που ο Ρουπακιάς και τα μεγαλοστελέχη της Χ.Α. είναι ελεύθερα και κλαψουρίζουν για τις διώξεις τους, εκατοντάδες κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών αγωνίζονται ενάντια στους νόμους που τους στερούν την αποφυλάκιση και τις άδειές τους.

Υγ2: Στέλνουμε δύναμη και αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες που ζουν στον Ασπρόπυργο και τους τελευταίους μήνες δέχονται σωρεία επιθέσεων από τα φασιστοτσογλάνια της περιοχής με την ανοχή της δημοτικής αρχής και του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

 

Σχετικά Νέα