Ανάληψη ευθύνης από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για την βόμβα στη Τσατάνη

590_a40e158ca25b82c1b4cb09c920473b3aH «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Οπως διευκρινίζεται στην προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia στόχος ήταν η κατοικία της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη, ενώ στο κείμενο ανάληψης ευθύνης η οργάνωση αναφέρει ότι «πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές ωστόσο δεν πρόκειται να περιοριστεί μελλοντικά σε αυτό».

Εξηγώντας τους δύο λόγους της επίθεσης οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας «αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας» αλλά και «τη συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων της οργάνωσης».

Στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς η Γ.Τσατάνη(Βίντεο+Φώτο)

«Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την επίθεση στην Τσατάνη με κείμενο στο Athens Indymedia την 25η Ιουνίου 2016 αναφέροντας πως «από εδώ και πέρα η οργάνωση εγκαταλείπει τα συμβολικά χτυπήματα και θα χτυπάει με όλη την δύναμη πυρός της την δικαστική εξουσία που στραγγαλίζει την ελευθερία μας».

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 22:45 την Τετάρτη στον αριθμό 112 της οδού Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, έξω από το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη».

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο Zougla.gr. και στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 22:15 και 22:20 με χρονικό όριο 30 και 25 λεπτά αντίστοιχα.

Ο μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος και είχε τοποθετηθεί σε μία μπλε πλαστική τσάντα στο πεζοδρόμιο, ανάμεσα σε αυτοκίνητο αστυνομικού, που υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων και ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αντιτρομοκρατική, και στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο συνήγορος της κ. Τσατάνη Θέμης Σοφός κατήγγειλε την αποδυνάμωση της φύλαξης της, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε ζητήσει ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλειά της.

«Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η κυρία Εισαγγελέας, γιατί το σημείο της έκρηξης στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια στον πρώτο όροφο στην πρόσοψη της οδού Ιπποκράτους. Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η κ. Τσατάνη» δήλωσε στον ANT1 ο κ. Σοφός και πρόσθεσε πως «αν δει κανείς την είσοδο της πολυκατοικίας και τα γύρω αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το σπίτι της κ. Τσατάνη θα καταλάβετε ότι στόχος ήταν εκείνη».

Στο ερώτημα εάν είχαν υπάρξει προειδοποιητικές απειλές εναντίον της κ. Τσατάνη ο συνήγορός της δήλωσε ότι «η ίδια είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διατηρηθεί η φύλαξη που είχε επί έξι έτη από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας».

Μάλιστα η ίδια η κ. Τσατάνη είχε καταθέσει ένσταση για το γεγονός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί και το αυτοκίνητο που της είχαν αφαιρεθεί αναμένεται άμεσα να της επιστραφούν.

Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε ένας κρατήρας ενώ προκλήθηκαν φθορές στο ΙΧ του αστυνομικού, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η κ. Τσατάνη καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα και αυτοκίνητα.

Διαβάστε ολόκληρη την προκύρηξη:

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ’ τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ’ τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ’ τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε…

Σχετικά Νέα