Αμανατίδης: Η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος

“Υλοποιούνται πολιτικές που δείχνουν στην πράξη ότι η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Χαιρόμαστε με τα βήματα που γίνονται” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ” o υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή την παραχώρηση εκτάσεων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς.

Ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε “καλή εξέλιξη” για την πόλη την παραχώρηση, προσθέτοντας πως πρόκειται για “δικαίωση ετών”. “Είναι δικαίωση των αγώνων που έκαναν οι δήμοι, οι φορείς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς τα 200 και πλέον στρέμματα που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών περνούν στο δήμο Καλαμαριάς ως χώρος αναψυχής και πρασίνου”.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, ο υφυπουργός ανέφερε πως οι τοποθετήσεις του υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου του οργανισμού, Στέλιου Παππά, στη Βουλή “ήταν αποκαλυπτικές”.

“Ο κ. Σπίρτζης έκανε συγκεκριμένες καταγγελίες, αναφορικά με το πώς το αποθεματικό από εκεί που θα έπρεπε να έχει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και ανανέωση του στόλου, έφτασε να έχει μόλις 700 ευρώ” είπε ο κ. Αμανατίδης.

Παραδέχτηκε πως “προβλήματα υπάρχουν”, ενώ δεσμεύτηκε πως υπάρχει “το ενδιαφέρον, η δράση και η δραστηριότητα για την επίλυσή τους”. “Υπάρχει συνολικός σχεδιασμός για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως το 2020 θα λειτουργήσει το Μετρό, μαζί με την Καλαμαριά, ενώ θα προχωρήσει η επέκταση προς τις δυτικές συνοικίες και το αεροδρόμιο” σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο υποστηρίζοντας πως “είναι απόδειξη του κυβερνητικού ενδιαφέροντος”, ενώ για τις συνεχείς επισκέψεις ξένων ηγετών στην πόλη είπε πως “η παρουσία του Ισραηλινού προέδρου την ερχόμενη εβδομάδα, οι τριμερείς συναντήσεις και οι διασυνοριακές επισκέψεις είναι αποτέλεσμα μιας κατεύθυνσης που έχει δοθεί για τη Θεσσαλονίκη”

Σχετικά Νέα