Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Σεπ 28th, 2016

Αλ.Tσίπρας: Σκοτάδι προπαγάνδας-η ΝΔ είναι απέναντι μας στον αγώνα κατά της διαπλοκής

dce829c3e01ddec1844eae126c765a33Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία, το πρωί της Τρίτης.

Κάνοντας μνεία στην απόσυρση Καλογρίτσα, τόνισε: «Τα επιχειρήματά σας τελειώνουν κάποια στιγμή. Τώρα που τελείωσε αυτή η καραμέλα τι θα πείτε;». Πρόσθεσε, δε, πως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για την Attica Bank, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πίσω από κανένα δάνειο. «Δεν πρέπει να μιλάτε για σχοινί εσείς» υπογράμμισε.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Θέλω να βάλω μερικά πράγματα στη θέση τους, γιατί δυστυχώς το σκοτάδι της προπαγάνδας του παλιού συστήματος και των συστημικών μέσων απειλεί να καλύψει τα πάντα. Στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες -φαίνονται αλλά δεν είναι. Δεν θα επιτρέψουμε να καλύψουν τη χώρα με σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όλοι. Ήρθαμε στην κυβέρνηση για να βάλουμε τέλος στις παθογένειες και όλα όσα μας έφεραν εδώ έχουν αυτουργούς. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και για πρώτη φορά υπάρχουν οι προυποθέσεις».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι είναι απέναντι στον αγώνα της κυβέρνησης να σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. «Έχετε βγει στα κεραμμύδια και θέλετε να στηρίξετε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας, που είχαν δημιουργήσει οι καναλάρχες, οι τραπεζίτες και τα κόμματά σας. Τολμάτε να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά και μιλάτε για το εθνικό πλεονέκτημα, εσείς που μοιράζατε ασυλία στους εαυτούς σας για να παίρνετε εσείς και οι ημέτεροι θαλασσοδάνεια.

»Προσπαθείτε να απονομιμοποιήσετε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού πρώτα σαμποτάρατε τον διορισμό νέων μελών στο ΕΣΡ, απειλήσατε υπουργούς, προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε τη Δικαιοσύνη, απειλείται τώρα και δημόσιους λειτουργούς, ενώ τάζεται ότι θα δώσετε πίσω τα λεφτά στους υπερθεματιστές, αυτά τα χρήματα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του διαγωνισμού, υπενθύμισε τη δήλωσή του ότι όποιος δεν καταβάλλει τα χρήματα δεν θα πάρει άδεια, για να σημειώσει ότι αυτό έγινε στην περίπτωση του κ. Καλογρίτσα.

«Έφυγε ο κ. Καλογρίτσας, δεν πήρε καμία άδεια. Ο νόμος ισχύει για όλους. Και τώρα τι έχετε να πείτε, που έφυγε και αυτή η καραμέλα; Ή μήπως ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Σαββίδης ή ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ; Τελειώνουν τα επιχειρήματά σας κάποια στιγμή, και πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

»Έχετε θράσος να μιλάτε για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κανενα δάνειο. Να ψάξετε στα δικά σας βιβλία για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις: 200 εκατ. χρωστάει η ΝΔ και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ. Θα βγει το πόρισμα και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει. Οι φίλοι και οι προστάτευόμενοί σας, πάντως, θα περάσουν από το ταμείο, ό,τι και αν κάνετε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η α’ αξιολόγηση τελειώνει πολύ σύντομα με την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, από τα οποία μεγάλο ποσό θα πάει στην πραγματική οικονομία.

«Κλείνει ο κύκλος της α’ αξιολόγησης, υπεραποδίδουν τα έσοδα, η χώρα μπήκε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το γ’ τρίμηνο 2016, ενώ το 2017 περιμένουμε ανάπτυξη στο 3%, η ανεργία μειώνεται σταθερά, η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και το χρέος αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και περιμένουμε θετικές ειδήσεις» σκιαγράφησε την κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν γίνει με σκληρή δουλειά και με έγνοια για τους πιο αδύναμους: προστασία α’ κατοικίας, πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, ανακατανομή βαρών, στήριξη κοινωνικού κράτους.

«Το ίδιο θα κάνουμε και στην β’ αξιολόγηση, με μια αποφασιστική διαπραγμάτευση, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των εργαζομένων και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων» ανέφερε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και πρόσθεσε: Μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργό προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχιζε: «Γνωρίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι απέναντί μας στις διαπραγματεύσεις της β’ αξιολόγησης, καθώς υποστηρίζει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Εκεί είναι η διαφορά μας, γιατί εμείς θέλουμε την απομείωση του χρέους χωρίς να προσφέρουμε αντάλλαγμα στους δανειστές την κατεδάφιση της κοινωνίας, σε αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κατεδάφιση αυτή. Κι όχι επειδή του το ζητάνε οι δανειστές, αλλά γιατί αυτός είναι ο πυρήνας των αξιών σας.»

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo