Αλ.Τσίπρας:«Aπαιτήσεις όπως οι περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές»

sdjcknlcjxlO πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λέγοντας ότι «απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές»,κάνοντας σαφές ότι «η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο».

Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι «όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας  δήλωσε επίσης ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Όσον αφορά το μείζον θέμα του προσφυγικού, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι η λύση βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη de facto νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών. Για αυτό και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την τελευταία συμφωνία για το προσφυγικό, η οποία και αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, σημειώνοντας πάντως πως η εφαρμογή της καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων «προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα».

Σχετικά Νέα