Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούν 9th, 2016

Αλ.Τσίπρας:«Μεγάλη τομή οι εκλογές του Γενάρη–Οφείλουμε να αφήσουμε αποτύπωμα αλλαγών»

φγωΟ Αλέξης  Τσίπρας κατά την τοποθέτηση του στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εκλογές του περασμένου Γενάρη μεγάλη τομή,καθώς,όπως είπε,ανέδειξε την επιθυμία μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσει σελίδα η χώρα.

«Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα» ανέφερε.

«Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό», σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε  ότι «τον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό».

Ο πρωθυπουργός έστειλε ακόμη το μήνυμα ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης. Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης».

Όπως υπογράμμισε «η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών. Στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς. Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα σχέδια της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρησηλέγοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθειά δημοκρατική τομή. Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo