Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Νοέ 11th, 2016

Αλ.Τσίπρας:Δεν πρόκειται να αφήσουμε πίσω όσους χτυπήθηκαν από την κρίση και τη λιτότητα

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-1Η Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο φιλοξενεί στο φύλλο του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου, άρθρο του πρωθυπουργού με τίτλο: «Με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία».

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας» και ότι «η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Το άρθρο του πρωθυπουργού καταλήγει:

Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει.

Αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα.

Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο.

Πηγή: efsyn.gr

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo