Αλεξιάδης:«Όπου είναι δυνατό θα γίνονται βελτιώσεις»

Για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου μίλησε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 , επισημαίνοντας ότι γίνεται συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια και όπου είναι δυνατό, θα γίνονται βελτιώσεις.

«Αυτό το νομοσχέδιο, δεν έρχεται με τις διαδικασίες που ήρθαν άλλα νομοσχέδια στη Βουλή με ΜΑΤ στο σύνταγμα, με συγκρούσεις. Χθες κατατέθηκε αίτημα να μιλήσουν 39 φορείς στις επιτροπές. Όπου χρειάζεται, θα κάνουμε αλλαγές. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, συζητούμε με τα τεχνικά κλιμάκια και όπου μπορούμε θα κάνουμε βελτιώσεις».

Παράλληλα,ο κ.Αλεξιάδης πρόσθεσε «Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ στα δωμάτια, δεν είμαστε ευτυχισμένοι για την φορολογική πολιτική που ακολουθούμε. Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε ορισμένες φορολογικές ρυθμίσεις. Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν νόμο, τον 43/36, να ανακεφαλαιώσουμε τις τράπεζες για να έχουμε χρηματοδότηση».

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε  «πολλά μέτρα από τα οποία είναι μπροστά μας, είναι μέτρα αναγκαστικά. Δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης»ενώ πρόσθεσε «Σεπτέμβρη του 2009 είχαμε 30 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές, Σεπτέμβρη του 2015 έχουμε 90 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δεν έχει νόημα να βάζουμε άλλους φόρους αν δεν εισπράττουμε»και συμπλήρωσε Α«Αυτή η πολιτική που ακολουθούμε δεν είναι η κυβερνητική μας πολιτική. Δεν είναι στην πολιτική μας λογική. Το ποιες ρυθμίσεις πρέπει να ακολουθηθούν, πρέπει να είναι αποτέλεσμα αντικειμενικών κριτηρίων».

Δείτε το video 

Σχετικά Νέα