Αλεξιάδης:Τέλη κυκλοφορίας με βάση την κατανάλωση βενζίνης

aleksiadis-ston-skai--to-periousiologio-den-tha-sunista-basi-forologisis---auksisi-forou-kausimwn-gia-meiwsi-telwn-kukloforias-2976915

Νέο πλαίσιο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί στο ΣΚΑΪ ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Από αυτά που εξετάζουμε είναι να υπάρχει ένα μικρό αναλογικό τέλος για όλους και από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη, διότι άλλο πράγμα είναι αυτός ο οποίος έχει ένα μικρό αυτοκινητάκι και δεν έχει μεγάλη κατανάλωση και άλλο πράγμα ο άλλος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση», ανέφερε ο υπουργός δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων.

Και πρόσθεσε ότι παράλληλα «εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση με την οποία να μπορεί να ελέγχεται αν έχουν πληρωθεί Τέλη Κυκλοφορίας, αν είναι ασφαλισμένα κ.λπ.»

Για τα ακίνητα προανήγγειλε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή νέος φόρος, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, με στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ.

Θα εφαρμοσθεί δε στη βάση των νέων αντικειμενικών.

Σχετικά Νέα