Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Νοέ 11th, 2016

Ακυρώνεται η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα για λόγους ασφαλείας

akurwnetai-i-omilia-ompama-stin-pnuka-gia-logous-asfaleias-w_lΗ ομιλία του αμερικανού προέδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας ακυρώνεται, όπως φαίνεται, για λόγους ασφαλείας.

 Αιφνιδιαστική εξέλιξη που αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα. Η ομιλία του αμερικανού προέδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας ακυρώνεται, όπως φαίνεται, για λόγους ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έκαναν και την Παρασκευή αυτοψία στο σημείο ειδοποιήθηκαν από τους ανωτέρω τους ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση με τον Μπ. Ομπάμα ακυρώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των αμερικανικών αρχών ασφαλείας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για ομιλία σε ανοιχτό χώρο, ειδικά μετά την έκρηξη χειροβομβίδας την Πέμπτη έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα μπροστά από την ελληνική Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση του Ομπάμα να μιλήσει στην Πνύκα ανακοινώθηκε από αμερικανούς πράκτορες και διπλωμάτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί της Δευτέρας, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με την αστυνομική ηγεσία και αξιωματικούς ειδικών υπηρεσιών, σε μία πρώτη επαφή για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας της επίσκεψής του.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα να παραχωρηθεί χώρος, 60 μέτρα απόσταση από την Πνύκα, στον δυτικό λόφο του Φιλοπάππου δίπλα στο τηλεσκόπιο Δωρίδη, πολύ κοντά στο λίκνο της αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo