Ακροδεξιοί επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους στη Μυτιλήνη

Δεν είναι μόνον που συλλαμβάνουν μετανάστες και αφήνουν ανεξέλεγκτους τους ακροδεξιούς, αλλά ακροδεξιά στοιχεία –όπως έγινε γνωστό – προπηλάκισαν το βράδυ της Κυριακής τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μυρσίνη Τζινέλλη κατά την διάρκεια της επίθεσης τους εναντίον προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο άτομα κινήθηκαν εναντίον της βρίζοντας και απειλώντας ενώ προσπάθησαν να της αρπάξουν το κινητό της τηλέφωνο την ώρα που κατέγραφε τα γεγονότα. Η ίδια άμεσα κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και ζήτησε να την προστατεύσουν, ενώ στο περιστατικό παρούσα ήταν και η δημοσιογράφος Νατάσα Παπανικολάου, η οποία λίγη ώρα αργότερα δέχθηκε και αυτή προπηλακισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας δέχονται ύβρεις, απειλές, ακόμα και σωματική βία στην προσπάθεια τους να αναδείξουν γεγονότα που συνδέονται με το προσφυγικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς αναφέροντας πως προφανώς αυτές οι συμπεριφορές από άτομα συγκεκριμένης προέλευσης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους από το καθήκον τους που είναι η καταγραφή και η μετάδοση των γεγονότων.

Η Ένωση επισημαίνει ακόμα ότι οι δημοσιογράφοι του Βορειανατολικού Αιγαίου έχουν βραβευθεί και τιμηθεί για την προσφορά τους στην έγκυρη ενημέρωση ιδιαιτέρως σε ότι αφορά στο προσφυγικό ζήτημα.

Σχετικά Νέα