Αεροπορικές επιδρομές μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά του ΙSIS

imageΣειρά αεροπορικών επιδρομών πραγματοποίησαν την Τετάρτη μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου πολύ κοντά στη Φαλούτζα του Ιράκ, μετέδωσε το Reuters.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν νότια της πόλης -η οποία απελευθερώθηκε πρόσφατα από τον ιρακινό κυβερνητικό στρατό- και είχαν ως αποτέλεσμα 250 τζιχαντιστές να σκοτωθούν, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές. Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πιο πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν και ένα κομβόι αυτοκινήτων.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης, οι τουρκικές αρχές «φωτογραφίζουν» το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «θα νικήσουμε τους τζιχαντιστές, όπως και τους Κούρδους αντάρτες», επισημαίνοντας ότι «το Ισλαμικό Χαλιφάτο, το PKK και το DHKP-C (Τούρκικο μαρξιστικό – Λενιστικό κόμμα) δεν θα πετύχουν την ανατροπή της Τουρκίας».

Σχετικά Νέα