Αδικαιολόγητες προσαγωγές απλήρωτων ναυτικών

αρχείο λήψης (2)

Σε αδικαιολόγητες προσαγωγές απλήρωτων ναυτικών προχώρησε χθες η αστυνομία.Οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες της ΝΕΛ βρίσκονταν εδώ και καιρό στον Εθνικό Κήπο απέναντι από το Μαξίμου διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς τους, που ξεπερνούν τους 10 μήνες, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΕΝΕΝ.

Ολόκληρη η καταγγελία: 

Με μια ανεπίτρεπτη πράξη αυταρχισμού αντέδρασε το μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπας απέναντι στους απλήρωτους Ναυτεργάτες της ΝΕΛ οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για πάνω από ένα χρόνο διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς τους που ξεπερνούν τους 10 μήνες.

Οι ναυτεργάτες είχαν  το τελευταίο διάστημα καθημερινή παρουσία απέναντι απ´ το μέγαρο Μαξίμου και εντός του εθνικού κήπου ζητώντας να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό ή τον διευθυντή του κ. Τζανακόπουλο. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου είχε επανειλημμένα δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις στους ναυτικούς ότι θα καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων από την κατάπτωση των εγγυητικών από τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων της ΝΕΛ. Για το σκοπό αυτό υπήρχε πρόσφατα και σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η νόμιμη δημοκρατική και αυτονόητη διαμαρτυρία των απλήρωτων Ναυτικών αντί να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση των ενοίκων του μεγάρου Μαξίμου, επιλέχθηκε η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της προσαγωγής των Ναυτικών στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος.
Σε τηλεφωνική παράσταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ο επικεφαλής του τμήματος του δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν με εντολή της πολιτικής ηγεσίας αφού το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμήνυσε ότι η παρουσία και τα συνθήματα των Ναυτικών ήταν ενοχλητικά…
Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε το γεγονός στα ΜΜΕ και είχε επαφή με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ των οποίων ο κ. Δ. Στρατούλης ο οποίος παρενέβη στον κ. Βούτση άμεσα  ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων Ναυτικών.
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό ότι αποτελεί συνέχεια της επίδειξης αυταρχισμού από μέρους της κυβέρνησης όπως έγινε και σε πρόσφατες κινητοποιήσεις στη πλατεία Συντάγματος εναντίον διαδηλωτών που αγωνίζονταν ενάντια στο νέο βάρβαρο και αντιλαϊκό μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Δηλώνουμε ότι οι άθλιες και αντιδημοκρατικές αυτές  ενέργειες δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και οι Ναυτεργάτες θα εξακολουθήσουν να διαδηλώνουν για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους. Η κυβέρνηση αντί να επιδεικνύει τη αστυνομική βία και πυγμή εναντίον των Ναυτικών, οφείλει να στρέψει τη παρέμβασή της προς τους αφερέγγυους και απατεώνες εφοπ-ληστές ώστε τόσο αυτοί όσο και οι εμπλεκόμενες κυβερνητικές αρχές και υπηρεσίες να τηρήσουν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και την ΣΣΕ.
Σοβαρότατη ευθύνη για το μεγάλο αυτό πρόβλημα έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας η οποία επιδεικνύει μια απαράδεκτη ολιγωρία με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να οξύνεται.  Μαζί με τους Ναυτικούς βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Γ.Γ Νίκο Κροκίδη.

 

Σχετικά Νέα