Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 9th, 2016

Αβραμόπουλος: Aνάγκη βελτίωσης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης

2088821Την ανάγκη βελτίωσης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στην 3η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου του Δικτύου Ενημέρωσης για τη Ριζοσπαστικοποίηση (RAN) στις Βρυξέλλες.

«Οι επιπτώσεις της ριζοσπαστικοποίησης δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν υπάρχει μόνο μια λύση για την αντιμετώπισή της. Το ζήτημα της πόλωσης αποτελεί μια πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρόκληση. Απέναντι στην άνοδο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού, στόχος μας είναι η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια των πολιτών μας. Είναι αναγκαίο να προσεγγίσουμε όλες τις κοινότητες, και ιδίως τις θρησκευτικές», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο τόσο της συνεδρίασης G6 των υπουργών Εσωτερικών στη Ρώμη όσο και της πρώτη Ευρω-Αραβικής Συνόδου στην Αθήνα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα να συντονίσουμε τις δράσεις μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και πως «τα εργαλεία που παρουσιάζει σήμερα το RAN θα βοηθήσουν τα Κράτη Μέλη στην ανάπτυξη των εθνικών στρατηγικών τους». «Η προσέγγισή μας στο ζήτημα αυτό πρέπει να είναι πολυδιάστατη και να περιλαμβάνει σειρά μέτρων ασφάλειας» συμπλήρωσε ο Έλληνας επίτροπος, ενώ υπογράμμισε πως «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν οι εθνικές αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo