Αβραμόπουλος για δολοφονία Ρώσου πρέσβη:Δεν είναι καλά σημάδια αυτά

«Δεν είναι καλά σημάδια αυτά», σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Καρλόφ, στην Άγκυρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, πληροφορούμενος την δολοφονική επίθεση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για το προσφυγικό, σχολίασε ότι η «Ελλάδα είναι και θα παραμείνει όαση ασφάλειας».

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε εκδήλωση με τίτλο: «Προσφυγικό – Ασφάλεια: Ευρωπαϊκές προκλήσεις», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η πόρτα δεν είναι κλειστή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ξεκάθαρες θέσεις και προϋποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας. «Από τις 74 προϋποθέσεις, η Τουρκία ανταποκρίθηκε στις 67», σημείωσε.

Μιλώντας για τη διαχείριση του προσφυγικού, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, «τα περισσότερα χρήματα που έχει πάρει χώρα στην Ε.Ε.», εκ των οποίων τα 200 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε ΜΚΟ.

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Ε.Ε., δεν θα είχε γίνει τίποτα και θα θρηνούσαμε ακόμα περισσότερες χιλιάδες νεκρούς. Δυστυχώς δεν έχει στηριχθεί η μεταναστευτική πολιτική από όλα τα κράτη – μέλη και ενώ ο στόχος ήταν η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μέχρι στιγμής μόνο 8.000 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι λάθος να συγχέουμε την τρομοκρατία και τη μετανάστευση.

Σχολιάζοντας την επαναφορά της συνθήκης του Δουβλίνου από 15 Μαρτίου 2017, ήταν κατηγορηματικός ότι «κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα» και εξέφρασε την άποψη ότι η συνθήκη έχει καταρρεύσει εκ των πραγμάτων. «Είμαστε ενόψει αναθεώρησης, το νέο Δουβλίνο πρέπει να προβλέπει δικαιότερη κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», κατέληξε.

Σχετικά Νέα