Αίγυπτος: Δύο στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

egypt-isisΤο υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων σκοτώθηκαν στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών» με την αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο ένας εκ των δύο καταζητούνταν για την εμπλοκή του στη δολοφονία του γενικού εισαγγελέα το 2015.
Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, από το οποίο προέρχεται ο ανατραπείς το 2013 από τον στρατό πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, διαψεύδει ότι καταφεύγει στη βία, όμως οι αιγυπτιακές αρχές το έχουν θέσει εκτός νόμου και το χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Μοχάμεντ Καμάλ και ο Γιάσερ Σεχάτα σκοτώθηκαν αργά χθες Δευτέρα στο νοτιοανατολικό Κάιρο στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών» με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους συλλάβουν, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ο Καμάλ παρουσιάζεται ως «ο ιδρυτής και διοικητής του ένοπλου βραχίονα» των Αδελφών Μουσουλμάνων καθώς και ο εγκέφαλος του κινήματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, καταζητούνταν για τη φερόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία του γενικού εισαγγελέα Χίσαμ Μπαρακάτ τον Ιούνιο του 2015 και στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην μουφτή της Αιγύπτου Άλι Γκομάα τον Αύγουστο του 2016.

Ο Καμάλ είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια σε δύο δίκες, προσθέτει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα