Ίδρυση γραφείου της EBRD για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της EBRD, Suma Chakrabarti στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη που επιδεικνύει η χώρα καθώς και στο στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ο κ. Chakrabarti συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, και εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει. Η δραστηριότητά της θα επεκταθεί τόσο χρονικά, ως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα – προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ο πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της τράπεζας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Νέα