‘Ήταν τόσο δυστυχισμένος ως κορίτσι’: Παιδί 6 ετών αλλάζει φύλο

Το παιδί ανακοίνωσε μια μέρα στην οικογένειά του ότι το λένε πλέον Ντέξτερ και απευθύνθηκε σε κλινική για τα περαιτέρω, έχοντας την υποστήριξη συγγενών, φίλων και γνωστών. 

Ο Βρετανός Ντέξτερ Τζόουνς είναι ένα 6χρονο αγόρι, που λατρεύει τον Χάρι Πότερ και κάποια μέρα θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ντύνεται και συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα αγόρια της ηλικίας του, χωρίς τίποτα να μαρτυρά ότι γεννήθηκε κορίτσι.

Όταν ήταν τριών ετών η Τάλια ανακοίνωσε στην οικογένειά της, χωρίς να παρακινείται από κάποιον σύμφωνα με την μητέρα της, ότι ήθελε να είναι αγόρι. Μετά από δύο χρόνια, η Τάλια “εξαφανίστηκε” και το παιδί ξεκαθάρισε σε όλους ότι πλέον λέγεται Ντέξτερ.

Έχοντας την υποστήριξη της οικογένειάς του και των δασκάλων του, ο μικρός απευθύνθηκε σε δημόσια κλινική της χώρας για τρανσέξουαλ παιδιά.

Όπως δήλωσε η 44χρονη μητέρα του, δεν σοκαρίστηκε από το όλο θέμα. Το παιδί, από τότε που ήταν τριών, απέφευγε να φοράει φορέματα και να παίζει με κούκλες και συμπεριφερόταν σαν αγόρι. Αρχικά σκέφτηκε ότι επρόκειτο για μια “παρένθεση” καθώς και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας έπαιζε για κάποιο διάστημα με αυτοκινητάκια.

Διαγνώστηκε ότι πάσχει από διαταραχή δυσφορίας για το φύλο και έτσι κατέφυγαν σε κλινική που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ξεκινώντας την σχετική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την αλλαγή φύλου. Μέχρι στιγμής, βρίσκονται σε φάση συμβουλευτική.

“Θα ήταν λάθος να αναγκάσουμε τον Ντέξτερ να ζήσει ως Τάλια, γιατί ήταν τόσο δυστυχισμένος. Όσο δύσκολος και αν είναι αυτός ο δρόμος, είμαι ευγνώμων που το αντιμετωπίζουμε τώρα. Πρέπει να είναι μαρτύριο να ανακαλύψεις ότι είσαι τρανσέξουαλ κατά τη διάρκεια των δύσκολων εφηβικών χρόνων”, δήλωσε η μητέρα.

Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν για το παιδί, αφού σε ηλικία 4 ετών, στο σχολείο ενώ είχε πάρει την άδεια να πηγαίνει ντυμένο ως αγόρι “τα κορίτσια δεν του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα τους και τα αγόρια δεν τον άφηναν στη δική τους. Έτσι δεν πήγαινε καθόλου”, τόνισε η μητέρα και πρόσθεσε: “Ο δάσκαλος ανακοίνωσε στα υπόλοιπα παιδιά στην τάξη ότι η Τάλια ήθελε να λέγεται πλέον Ντέξτερ. Ένας από τους συμμαθητές του είπε ‘Ξέρουμε ότι η Τάλια είναι αγόρι. Μπορούμε να παίξουμε τώρα;”.

Η 44χρονη τόνισε ότι τόσο το συγγενικό περιβάλλον όσο και οι φίλοι και γνωστοί είναι υποστηρίζουν την συγκεκριμένη απόφαση και παραδέχτηκε ότι ο Ντέξτερ “αγωνίζεται” για να βρει φίλους, καθώς κανένας δεν τον καλεί για παιχνίδι και σε πάρτι.

“Όπως κάθε μητέρα, θέλω το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο. Και, πραγματικά, εφόσον αισθάνεται καλά σε αυτά που φοράει, δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με αυτό”, κατέληξε η μητέρα.

Πηγή: Daily Mail

Σχετικά Νέα