Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Μαρ 13th, 2018

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναζητώντας εκεί ενδείξεις για την πορεία νομισματικής πολιτικής της Fed.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται ήπια ανοδικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,28%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax κερδίζει 0,08%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,32%, ενώ ο FTSE 100 στην Βρετανία κινείται οριακά κάτω. Κέρδη 0,03% σημειώνει αυτή την ώρα ο SMI στην Ελβετία.

Σε ανοδική τροχιά και οι δείκτες της ευρωπεριφέρειας, με τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,54%, τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,37% και τον πορτογαλικό PSI 20 να καταγράφει άνοδο ύψους 0,2%.

Παράλληλα με τα εταιρικά αποτελέσματα και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι επενδυτές επεξεργάζονται τις τελευταίες κινήσεις Τραμπ μετά την εξαγγελία δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο πριν από λιγες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να μπλοκάρει τη συγχώνευση των κατασκευαστριών μικροεπεξεργαστών Broadcom και Qualcomm, επιχειρηματολογώντας ότι αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σε χθεσινές δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η E.E. πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη μονομερή επιβολή εμπορικών δασμών από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πάντως πως πρώτα ελπίζει στη διεξαγωγή συνομιλιών για το ζήτημα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo