Έ.Αχτσιόγλου: Η αυτοπροστασία των κομμάτων της Αριστεράς από τον «κυβερνητισμό» οδηγεί σε νίκες

«Η οργανική σχέση των κομμάτων της Αριστεράς με την κοινωνία, τις συλλογικότητες, τους φορείς που εκφράζουν τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, είναι ο δρόμος που τα οδηγεί σε κοινωνικές πολιτικές και εκλογικές νίκες», δηλώνει η υπουργός Εργασίας

«Η αυτοπροστασία των κομμάτων της Αριστεράς από τον «κυβερνητισμό», η οργανική τους σχέση με την κοινωνία, με τις συλλογικότητες, με τους φορείς που εκφράζουν τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, είναι ο δρόμος που τα οδηγεί σε κοινωνικές πολιτικές και εκλογικές νίκες», δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει «αυτός είναι ο δρόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ βάδισε και οφείλει να συνεχίσει να βαδίζει».

Σε ερώτηση για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ότι «έχουμε ήδη νομοθετήσει και θα ισχύσουν από τον Αύγουστο του 2018 τόσο η αρχή της επεκτασιμότητας όσο και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, δηλαδή οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα δεν έχουμε κρύψει ότι αποτελεί στόχο η αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να αρχίσουν σταδιακά οι εργαζόμενοι να ανακτούν μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης».

Τέλος, για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σημειώνει ότι βασίζεται στον κοινό στόχο της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο με την κοινωνία όρθια.

«Παρά τις υπαρκτές και μεγάλες διαφορές που έχουμε ως κόμματα, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα, με ασφάλεια και σταθερότητα στην επίτευξη του στόχου αυτού», τονίζει η υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα