«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σπύρος Μεταξάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοίνωσε την απώλεια του δημοσιογράφου Σπύρου Μεταξά, ο οποίος έφυγε, αιφνιδίως, από τη ζωή, χθες το βράδυ, σε ηλικία 70 ετών.

Ο Σπύρος Μεταξάς γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε το ενδιαφέρον του για τη δημοσιογραφία. Από μαθητής ακόμη Λυκείου άρχισε να γράφει σε εφημερίδες της Καλλιθέας και στο περιοδικό «Μοντέρνο Τραγούδι και Τηλεόραση». Αμέσως μετά την αποφοίτησή του άρχισε τη μαθητεία του στην εφημερίδα «Η Βραδυνή» στο δικαστικό ρεπορτάζ.

Μετά το πραξικόπημα του 1967 σταμάτησε την απασχόλησή του στη δημοσιογραφία και έσπευσε να ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις για να φύγει στο εξωτερικό. Το 1970 εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπου απασχολήθηκε σε διάφορες δουλειές και παράλληλα άρχισε τις σπουδές του στο τμήμα γραπτής και οπτικοακουστικής ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο «UNIVERSITA PER GLI STUDI SOCIALI» της Ρώμης.

Από το 1971 ήδη εργαζόταν, διευθύνοντας το ιταλόφωνο περιοδικό «ARTE ARTGIANATO ANTIQUARIATO», με θέματα Τέχνης, σύγχρονης και παλαιάς χειροτεχνίας. Δημοσίευσε μελέτες σε θέματα Τέχνης και ταξίδευε συχνά εκτός Ιταλίας.

Μετά τη μεταπολίτευση, το 1975, επανέρχεται στην Ελλάδα, όπου προσλαμβάνεται στην ΕΙΡΤ, στη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας Ειδήσεων, για την καθημερινή σύνταξη και εκφώνηση ραδιοφωνικών δελτίων στην Ισπανική Γλώσσα.

Το 1978 παραιτήθηκε από την ΕΡΤ και εγκαταστάθηκε ξανά στην Ρώμη, όπου συνεργάστηκε με ξένα περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Από το 1980 έως το 1982 εργάστηκε και ως ανταποκριτής της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» στις χώρες της ΕΟΚ με έδρα τη Ρώμη. Η συνεργασία του με την «ΑΥΡΙΑΝΗ» συνεχίστηκε έως το τέλος του 1983.

Σχετικά Νέα