Έφοδος της βρετανικής αστυνομίας σε γιάφκα τρομοκρατών (βίντεο)

Ένοπλη έφοδος της βρετανικής αστυνομίας σημειώθηκε, σε σπίτι στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Στο βίντεο διακρίνονται ένοπλοι αστυνομικοί να περικυκλώνουν το σπίτι, καθώς πέφτουν πέντε σφαίρες.

Χρησιμοποιώντας αέριο CS (oρθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλιο) οι άντρες της αντιτρομοκρατικής έκαναν χθες βράδυ έφοδο σε σπίτι που παρακολουθούσαν στο Ουίλζντεν, πυροβολώντας μια γυναίκα περίπου είκοσι ετών. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή της φέρεται να είναι σοβαρή αλλά σταθερή.
Η αστυνομία λέει ότι απέτρεψε μια ενεργή τρομοκρατική συνωμοσία. Ο Νιλ Μπάσου, ανώτερος Εθνικός Συντονιστής για την αντιτρομοκρατική αστυνόμευση, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως συνελήφθησαν συνολικά έξι άνθρωποι κατά την επιχείρηση, πέντε στην κατοικία -ένας 16χρονος, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 20 ετών, κι άλλο ένα ζευγάρι 28χρονων, καθώς και μια 43χρονη στο Κεντ.

«Η ένοπλη είσοδος ήταν απαραίτητη λόγω της φύσης της πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών και περιελάμβανε ένοπλους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν αέριο CS μέσα στην κατοικία», είπε ο Μπάσου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η αστυνομία απέτρεψε μια ενεργή συνωμοσία, ο Μπάσου απάντησε «Ναι».

Σε ένα ένα ξεχωριστό επεισόδιο χθες, ένας άνδρας συνελήφθη επειδή μετέφερε μαχαίρια στο σακίδιό του κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο Ουεστμίνστερ, αλλά εξακολουθεί να κρατείται, είπε ο Μπάσου.

«Λόγω αυτών των συλλήψεων, πιστεύω πως έχουμε ελέγξει τις απειλές που έθεταν», είπε.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ύποπτοι συνελήφθησαν για προετοιμασία και παρότρυνση τρομοκρατικών ενεργειών.

Σχετικά Νέα