Έφη Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Είμαστε στην τελική φάση, εντός Δεκεμβρίου περιμένω το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την επίσκεψή της σήμερα στη Στοά Εμπόρων – Παράλληλα «θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους, οι οποίοι σίγουρα θα δουν μια πάρα πολύ σημαντική αύξηση στον μισθό τους»

Όπως πρόσθεσε η υπ. Εργασίας: «Θα είναι υπουργική απόφαση που θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Για εμάς, για την κυβέρνηση, ήταν προτεραιότητα από την αρχή να τονώσει, να ενισχύσει το εισόδημα τού εργαζόμενου κι αυτό το υλοποιούμε με δύο τρόπους, με την αύξηση του μισθού που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ήδη κινητοποιούν τις αυξήσεις μισθών σε διάφορους εργασιακούς κλάδους».

«Παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά. Επομένως ο νέος ενιαίος αυξημένος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Σχετικά Νέα