Έτρωγαν οι αρχαίοι Burgers; Δείτε τη συνταγή!

Έχοντας ζήσει στην αλλαγή μιας εποχής που καθόρισε την ιστορία του πλανήτη, ο Ρωμαίος, Marcus Gavius Apicius, βαθύπλουτος, εκκεντρικός αλλά πάνω απ’ όλα εμπνευσμένος, άφησε για πάντα το αποτύπωμα του στον κόσμο της δυτικής γαστρονομίας, στα 52 χρόνια της ζωής του.

Συγγραφέας του πρώτου βιβλίου μαγειρικής της Ρωμαϊκής αρχαιότητας, De re Coquinaria, (Περί Μαγειρικής τέχνης), σεφ, γευσιγνώστης, γλωσσομαθής, ταξιδευτής και κυρίως ειδήμων της μαγειρικής τέχνης, ο Απίκιος, έγραψε ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα Μαγειρικής 10 “βιβλίων” με ελληνικούς τίτλους και περίπου 500 συνταγές!

Μιλάμε για το πρώτο βιβλίο Μαγειρικής της αρχαιότητας και το μόνο που διασώζεται και επαναδημοσιεύεται με τεράστια επιτυχία από το 1487 μ.Χ μέχρι και σήμερα!!

Διαβάστε την αρχαία συνταγή ΕΔΩ

Σχετικά Νέα