Έξι υπουργοί και υφυπουργοί της ΕΕ στην Αθήνα για το προσφυγικό

αρχείο λήψης

Οι υπουργοί και υφυπουργοί, θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.

Έξι υπουργοί και υφυπουργοί κρατών μελών της Ε.Ε. θα επισκεφθούν την Αθήνα την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης, αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς, εκπρόσωπος της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Χαρλέμ Ντεσίρ, ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, Σάντρο Γκότζι, η υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαργκαρίτα Μαρκέζ και ο υφυπουργός στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, αρμόδιος για την προετοιμασία της Προεδρίας της Μάλτας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. το 2017 και τη Διαχείριση Πόρων της Ε.Ε., Ίαν Μποργκ.

Οι υπουργοί και υφυπουργοί, θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε  εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.

Νωρίτερα, θα τους υποδεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης.
Το Σάββατο, 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα αποτελείται από τον κ. Ξυδάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας Γιάννη Ταφύλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τις θέσεις της ως προς την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις πρακτικές αλλά και τις επιχειρησιακές δυσχέρειες που συναντά και τις λύσεις που προκρίνει για την αντιμετώπισή τους, καθώς και τις ανάγκες της συμφωνηθείσας συνδρομής εκ μέρους της Ε.Ε. και των κρατών μελών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, περί ώρα 13:00, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκο Ξυδάκη και τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς παρουσία και των άλλων συμμετεχόντων υπουργών.

 

Σχετικά Νέα