Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Σεπ 22nd, 2016

Έξι τραυματίες από επίθεση με ρουκέτα από τη Συρία στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς

vomva-650_1-1Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία έπληξε σήμερα αγορά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπων, μετέδωσε το CNN Turk

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία έπληξε σήμερα αγορά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπων, μετέδωσε το CNN Turk, χωρίς να επεκταθεί σχετικά με τα θύματα, ενώ εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Τουρκία σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σ’ αυτήν και κούρδοι μαχητές.

Η ρουκέτα έπληξε το κέντρο του Κιλίς, πόλης που βρίσκεται πάνω στη γραμμή των συνόρων με τη Συρία, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως εκτοξεύθηκε από συριακή περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Κιλίς, το οποίο νωρίτερα φέτος δεχόταν τακτικά επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες. Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν τον Αύγουστο στη Συρία για να υποστηρίξουν τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να εκκαθαρίσουν την περιοχή των συνόρων από τους τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως αποκλείεται οι τουρκικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας, εφόσον συμμετάσχουν σ’ αυτήν και κούρδοι μαχητές.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ’ αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς. Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG», δήλωσε ο Καλίν.

Η Τουρκία θεωρεί πως οι κουρδικές δυνάμεις YPG που πολεμούν στη Συρία συνδέονται στενά με τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και θεωρεί τρομοκρατικές αμφότερες τις οργανώσεις.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo