Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Θεσμικά μη ανεκτές οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

dioikitiko-dikastirio-708Πυρ ομαδόν από όλες τις δικαστικές ενώσεις μετά τις δηλώσεις της Ολγας Γεροβασίλη αλλά και άλλων υπουργών της κυβέρνησης οι οποίοι σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες έκαναν λόγο ακόμη και για δικαστικά πραξικοπήματα.

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών με ανακοίνωσή της σημειώνει τη διάκριση των εξουσιών υπενθυμίζει ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας γίνεται από τα δικαστήρια και τονίζει ότι δεν είναι θεσμικά ανεκτές οι επιθέσεις σε βάρος της Θέμιδας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αρχή  της διάκρισης των λειτουργιών,  οργανικό στοιχείο   κάθε   δημοκρατικού  πολιτεύματος,    προβλέπεται και κατοχυρώνεται  και από  το  Σύνταγμα  της χώρας  μας .  Σύμφωνα  με την  αρχή αυτή  η  νομοθετική πρωτοβουλία  ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται  όμως  κατ΄ανάγκην,  και σύμφωνα   με  την ως άνω  αρχή,  με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα   της Δικαστικής Λειτουργίας. Η αμφισβήτηση  του θεσμικού ρόλου της  Δικαιοσύνης με αφορμή  και  την  απόφασή του  Συμβουλίου  της Επικρατείας,    με   απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας   δεν  συνάδουν   με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου  και δεν  είναι  ούτε   συνταγματικά   προβλεπόμενες   ούτε θεσμικά  ανεκτές.
Η Πρόεδρος της Ενωσης
Ειρήνη Γιανναδάκη   Πρόεδρος Εφετών».

 

Σχετικά Νέα