Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τους Γάλλους

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα FM”.cebcceb1cf81ceb4ceb1cf831

Αναφερόμενος δε στην επίσκεψη του Francois Hollande, είπε: “Είδαμε, εγώ τουλάχιστον για πρώτη φορά, ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη πλευρά των Γάλλων… Συζητήσαμε θέματα του ενδιαφέροντός μας για περίπου 45 λεπτά. Τους δόθηκαν πάρα πολλές γραπτές πληροφορίες, γιατί είχαμε περίπου ετοιμαστεί σε ορισμένες ερωτήσεις που πιθανότατα θα έκαναν, οπότε είχαμε έτοιμες απαντήσεις, και τις δώσαμε και σε ό,τι αφορά το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων. Έχει ρυθμιστεί ένα ραντεβού τον Γενάρη, έτσι ώστε να εξειδικεύσουμε κάποια θέματα, τα οποία τέθηκαν τώρα επί τάπητος”.

Ερωτηθείς για το νησί της Αιγιλείας και την πρόταση για “ελληνικό Νταβός”, είπε μεταξύ άλλων πως “αυτή είναι μια σκέψη πάρα πολύ απλή, όπου θέλουμε ένα νησί να το κάνουμε παγκόσμιο συνεδριακό κέντρο, και στο πλαίσιο βέβαια του καλοκαιριού, να γίνεται και το “θερινό Νταβός”, δηλαδή συναντήσεις αρχηγών κρατών ή αξιωματούχων, κάτι το οποίο γίνεται στο Νταβός της Ελβετίας τον χειμώνα”. “Κι αυτή η σκέψη είναι πάρα πολύ απλή. Θα χτιστεί ένα νησί, όπου κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ θα κληθεί, έτσι ώστε να τού δοθεί ένας συγκεκριμένος φόρος και θα χτίσει τη δική του εστία… Δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια μελετητική ομάδα κεφάτων ανθρώπων, ούτε είναι εταιρίες συμβολαίων ούτε τίποτα”, συμπλήρωσε.

Σχετικά Νέα