Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 15th, 2016

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας

qqqqgfgΝα μπουν στο υπουργείο Παιδείας επιχειρούν κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο καταγγέλλουν πως θα οδηγήσει σε λουκέτο τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Νίκο Φίλη για το προωθούμενο νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο προσλήψεων των εκπαιδευτικών.

Με σύνθημα «όχι στην Παιδεία των περικοπών» ζητούν  να αποσυρθεί η διάταξη που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

 

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ενώ παράλληλα, μέσα στο κτίριο πραγματοποιείται εκδήλωση – βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχουν τα ακόλουθα αιτήματα:
– Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση
– Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα
– Κατάργηση του Ν.3848/10

Σε έντονο τόνο, οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, απορρίπτουν την έκκληση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να μην πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση σήμερα, Παρασκευή, καθώς την ίδια στιγμή είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για βράβευση μαθητών.

«Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν «κινδυνεύουν» από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ», αναφέρει η ΔΟΕ. «Το υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής», προσθέτει.

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Παράλληλα, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» από πλευράς υπουργείου, όσον αφορά την ανακοίνωση για σύμπλευση στο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών. «Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό- κοινωνικό διάλογο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo