Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά την εξέταση αστυνομικού της ΔΙΑΣ

dasdsaΌλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Ανδρέα Μπιαγκή. Αφορμή για τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η επίδειξη στον μάρτυρα, από το συνήγορο του Γιάννη Λαγού, φωτογραφιών από κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

Στις αντιδράσεις της Πολιτικής Αγωγής και ειδικά των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στη δίκη, ο συνήγορος του βουλευτή επέμεινε στις ερωτήσεις του ζητώντας να μάθει αν ο μάρτυρας γνωρίζει «ότι ο αστυνομικός διευθυντής Ευβοίας εδάρη το 2013 από μέλη του ΠΑΜΕ».

Ακολούθησε «έκρηξη» του Άγγελου Βρεττού, εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ, που άρχισε να φωνάζει στον εκπρόσωπο του Γιάννη Λαγού ότι δεν δικάζεται το ΠΑΜΕ.
«Εγκληματίες δεν μπορούν να συγκριθούν με ανθρώπους του αγώνα», τόνισε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης άρχισαν κι αυτοί να φωνάζουν και να χειρονομούν κατά των συναδέλφων τους της Πολιτικής Αγωγής, «Δεν ντρέπεστε; Ελάτε να μας κρεμάσετε. Έπρεπε να μείνουν ανυπεράσπιστοι;».
Ανταπαντώντας η απέναντι πλευρά ανέφερε «Να πλένετε το στόμα σας όταν μιλάτε για τους αγώνες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ».

Το δικαστήριο εν μέσω έντονων διαλόγων των δύο πλευρών διέκοψε για να πέσουν οι τόνοι. Ωστόσο και κατά τη διάρκεια της διακοπής ακούγονταν φωνές από το διάδρομο μεταξύ δικηγόρων των δύο πλευρών και χρειάστηκε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή ο συνήγορος του ΠΑΜΕ κ. Βρεττός αφού τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις του να δημιουργεί αναστάτωση στη διαδικασία επεσήμανε πως το δικαστήριο έχει αποφανθεί, σε παλαιότερη συνεδρίαση ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στο μάρτυρα από την υπεράσπιση του Λαγού δεν αποτελούν αντικείμενο της δίκης.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν πως σε περίπτωση που επαναληφθούν τέτοιες δηλώσεις σε βάρος τους θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία. «Είναι ντροπή να γίνονται ονομαστικές μομφές ότι κακώς υπερασπιζόμαστε τους κατηγορούμενους», ανέφεραν. Ο συνήγορος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Τάκης Μιχαλόλιας είπε πως «εκφράσεις όπως “θα κρεμαστούν στο Σύνταγμα” δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Θα αποχωρήσουμε αν επαναληφθούν».

Από την πλευρά της η πρόεδρος απευθυνόμενη και στις δύο πλευρές είπε πως τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις «δεν έχουν θέση εδώ μέσα», ενώ, απαντώντας στον κ. Μιχαλόλια του είπε πως η έκφραση που καταγγέλλει δεν ακούστηκε ενόσω το δικαστήριο ήταν στην Έδρα: «Είχαμε διακόψει… Δεν ακούσαμε τίποτα».
Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του αστυνομικού από την υπεράσπιση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Σχετικά Νέα