Ένταση μεταξύ δημοσιογράφων και αστυνομίας στο Ελληνικό

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας απαγόρευσαν στου εκπροσώπους του Τύπου να πλησιάσουν τη δομή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στον οποίο διαμένουν τους τελευταίους μήνες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6:00 με την αστυνομίας να τοποθετεί κορδέλες στην κεντρική είσοδο του παλιού αεροδρομίου και να απομακρύνει τους δημοσιογράφους από τον χώρο.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο συνεχίζουν να εμποδίζουν τους δημοσιογράφους να εισέλθουν στις δομές ώστε να καλύψουν το γεγονός. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Λάππας που βρίσκεται στο σημείο, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους ρεπόρτερ και τους περιόρισαν στο πεζοδρόμιο στην παραλιακή. Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν έντονα καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν το γεγονός και τελικά έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει οι άντρες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης).

Τον χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος δήλωσε ότι «συμπληρώνονται 20 μήνες λειτουργίας μιας δομής που ήταν να λειτουργήσει προσωρινά για λίγες ημέρες. Ευχόμαστε οι πρόσφυγες να μην πάνε σε ένα νέο “ελληνικό” αλλά σε συνθήκες διαβίωσης καλύτερες από εδώ». Επίσης, ο κ. Κωνσταντάτος σχολίασε το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται πρόσβαση στους χώρους του Ελληνικού για τα ΜΜΕ λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερώνεται και τα ΜΜΕ πρέπει να καταγράφουν τι συμβαίνει».

Υπενθυμίζουμε ότι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι είχαν αποκλειστεί και από την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης στο τέλος του Μάη του 2016 , όταν η αστυνομία τους είχε απαγορέψει την πρόσβαση στον καταυλισμό. Αντίθετα, τότε είχε επιτραπεί η πρόσβαση για να τραβήξουν πλάνα και φωτογραφίες μόνο στα συνεργεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα