Ένταλμα σύλληψης για γνωστό επιχειρηματία της λίστας Λαγκάρντ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του επιχειρηματία, Άγγελου Μεταξά μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια κάθειρξη. Οι αρχές έσπευσαν να συλλάβουν τον επιχειρηματία αλλά η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε σπίτι του παρά τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στην Ελλάδα.

ImageHandler

Το ένταλμα σύντομα θα γίνει διεθνές ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές για για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών η οποία σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος, προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά απο τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται οτι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιριών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια την Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ Σάμπι Μιονί.

 

Σχετικά Νέα