Έλεγχος στη Ρωσία για τη νομιμότητα των υπηρεσιών του BBC – Τι απαντά το ειδησεογραφικό δίκτυο

Σε ανακοίνωσή της η αρχή αυτή σημειώνει ότι ενεργεί σε απάντηση σε απόφαση που έλαβε η βρετανική εποπτική αρχή για τα μμε Ofcom, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι το ρωσικό δίκτυο RT παραβίασε τους κανόνες για αμεροληψία σε ορισμένα από τα προγράμματά του ειδήσεων και επικαιρότητας.

Το Κρεμλίνο αμφιβάλλει για την αντικειμενικότητα του BBC όσον αφορά την κάλυψη της Ρωσίας και των ρωσικών ενεργειών στη Συρία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η έρευνα για τη δουλειά που κάνει το BBC στη Ρωσία είναι μια απάντηση στη μεταχείριση από τη Βρετανία του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT και χαρακτήρισε προκατειλημμένα και πολιτικά υποκινούμενα ορισμένα ρεπορτάζ του BBC.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική εποπτική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ελέγχων για να διευκρινιστεί αν το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC World και οι ιστότοποι του BBC λειτουργούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως έχουν συσσωρευθεί πολλά ερωτήματα για την κάλυψη της Ρωσίας από το BBC και για τις ενέργειες της Μόσχας στη Συρία στη διάρκεια μιας μακράς περιόδου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε σήμερα στο Facebook πως οι ενέργειες της Βρετανίας σε βάρος του RT δεν αφήνουν άλλη επιλογή στη Ρωσία από το να απαντήσει αντίστοιχα.

Aπολύτως σύμφωνη με τη ρωσική νομοθεσία η λειτουργία του BBC

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Ρωσίας για την παροχή ανεξάρτητων ειδήσεων, μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής για τα μέσα ενημέρωσης ότι θα κάνει έλεγχο στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο όσον αφορά τη νομιμότητα των υπηρεσιών του.

Η εποπτική αρχή της Ρωσίας για τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα προβεί σε ελέγχους για να διευκρινίσει αν το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC World και οι ιστότοποι του BBC λειτουργούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, σε μια κίνηση η οποία περιγράφηκε ως απάντηση στις βρετανικές πιέσεις σε ένα ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Όπως παντού στον κόσμο, το BBC εργάζεται στη Ρωσία σε πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας για να παρέχει ανεξάρτητες ειδήσεις και πληροφόρηση στο κοινό τους», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.

Η Roskomnadzor, η ρωσική εποπτική αρχή για τα μμε, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι ενεργεί σε απάντηση σε απόφαση που έλαβε η βρετανική εποπτική αρχή για τα μμε Ofcom, η οποία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι το ρωσικό δίκτυο RT παραβίασε τους κανόνες για αμεροληψία στα ειδησεογραφικά προγράμματα και αυτά της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα