Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε στην Σκύρο

Φώτο αρχείου

Με μια ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ΒΑ της Σκύρου στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τον θάνατο του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Στις 12.15 το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για τη συντριβή του Mirage

Την πτώση του Μιράζ και το θάνατο του χειριστή του, σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, επιβεβαίωσε και επισήμως με ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Παυλόπουλος: Η Πολιτεία δεν θα ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Γεωργίου Μπαλταδώρου

Τη «βαθύτατη οδύνη του» για την απώλεια του χειριστή του μοιραίου Μιράζ που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παυλόπουλου:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος.

Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου  συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Τσίπρας: «Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινά συλλυπητήριά του, στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Συλλυπητήρια Ν. Βούτση για τον θάνατο του πιλότου του Mirage

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου του αεροσκάφους Mirage 2000-5, που κατέπεσε σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Τιμούμε ως ήρωα τον Σμηναγό μας Γιώργο Μπαλταδώρο

Δήλωση για τον θάνατο του χειριστή του Μιράζ, που κατέπεσε σήμερα στα ανοιχτά της Σκύρου έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του».

Ακολουθεί η δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου.

Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του.

Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Θεοδωράκης: Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας

«Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας», αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον θάνατο του πιλότου του μαχητικού Μιράζ 2000-5 το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι, 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

«Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συλλυπητήρια Φ. Γεννηματά για τον θάνατο του πιλότου Γ. Μπαλταδώρου

Τη βαθιά θλίψη και οδύνη της για τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

 

Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε στη Σκύρο

Στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετούσε ο πιλότος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη σήμερα στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Πρόκειται τον Γιώργο Μπαλταδώρο ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους που επέβαινε, βυθίζοντας  στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία.

Το χρονικό

Σύμφωνα με  πληροφορίες δύο Mirage αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σκύρου για να συμμετέχουν σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Μετά την αερομαχία τα δύο αεροσκάφη επέστρεφαν στο αεροδρόμιο της Σκύρου και εννέα  περίπου ναυτικά μίλια πριν από τον αεροδιάδρομο ο πιλότος νο 2 (του δεύτερου αεροσκάφους) ανέφερε ότι ο πιλότος νο1 συνετρίβη.

Στη περιοχή βρισκόταν ένα τουρκικό υποβρύχιο και στα μικρασιατικά παράλια έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα ίχνη από τους Τούρκους. Τι ακριβώς έχει συμβεί ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί.

Aπό την πλευρά της η Τουρκία θέλει να πάρει αποστάσεις από το συμβάν, καθώς αναφέρει ότι κανένα τουρκικό μαχητικό δεν βρισκόταν σε ελληνική περιοχή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ :

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

 

Επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου για την πτώση του Mirage 2000-5

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για την πτώση του Mirage 2000-5 στην Σκύρο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε και είχε ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το συμβάν και τις έρευνες.

Άγκυρα: Δεν υπήρχε τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή που κατέπεσε το ελληνικό Mirage

Αποστάσεις από το περιστατικό της συντριβής ελληνικού μαχητικού ανοιχτά της Σκύρου, διατηρεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Haber, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, ανέφεραν ότι δεν υπήρχε αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορίας στο σημείο.

Η είδηση της συντριβής του ελληνικού Mirage καλύπτεται εκτενώς από τα τουρκικά media με έκτακτα δελτία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα