Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Απρ 11th, 2016

Έκτακτη σύνοδος του ΟΟΣΑ για τα Panama Papers

EB0C944105E16461EB00CB62A82931B3 (1)

Έκτακτη σύνοδο εκπροσώπων των Φορολογικών Αρχών, που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής, συγκαλεί μεθαύριο (Τετάρτη, 13 Απριλίου) ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), υπό το φως των αποκαλύψεων των «Panama Papers».

«Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο ζήτησαν από τον ΟΟΣΑ να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του Διεθνούς Δικτύου Πληροφοριών και Συνεργασίας (Joint International Tax Shelter Information and Collaboration Network, JITSIC) για να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών, να εντοπισθούν κίνδυνοι φορολογικής συμμόρφωσης και να συμφωνηθεί συλλογική δράση, υπό το φως των αποκαλύψεων των «Panama Papers»», αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του. Στη σύνοδο θα μετάσχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των Φορολογικών Αρχών χωρών από όλο τον κόσμο.

«Οι αποκαλύψεις των «Panama Papers» περιλαμβάνουν έναν πρωτοφανή αριθμό πληροφοριών, μεταξύ των οποίων πάνω από 11 εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν 210.000 εταιρείες σε 21 offshore περιοχές. Κάθε συναλλαγή εκτείνεται σε μία σειρά περιοχών και εμπλέκει πιθανόν πολλές νομικές οντότητες και άτομα», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η σύνοδος στον ΟΟΣΑ αποτελεί μία πρώτη ευκαιρία για τις Φορολογικές Αρχές να δράσουν με βάση τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από τα «Panama Papers».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo