Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Φεβ 10th, 2016

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

pogkrom-apo-tin-esiea-kataantifronountwn.w_hr«Η εσπευσμένη επιδίωξη της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού κλάδου», αναφέρει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί, επαναλάβει, για άλλη μια φορά, τις πάγιες θέσεις του:

–    Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.

–    Είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.

–    Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

«Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν το παζαρεύουμε», καταλήγει το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo