Έκκληση Τριντό για να μπει ένα τέλος στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απεύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να «κάνει περισσότερα» για την εξάλειψη της δουλείας με θύματα Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Λιβύη, ένα φαινόμενο, όπως έκρινε, «ειδεχθές και ποταπό».

«Ο Καναδάς αρνείται να παραμείνει σιωπηλός μπροστά σε τέτοιου είδους απάνθρωπες κτηνωδίες» διαβεβαίωσε ο Τριντό σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Ακόμα κι αν είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της Λιβύης διεξαγάγει έρευνα για αυτήν τη φρικτή αδικία και ότι οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταβάλλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα θύματα, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση» επισήμανε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

«Για μία ακόμη φορά απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εφαρμόσουν και να σεβαστούν το Πρωτόκολλο, που στοχεύει στο να αποτρέψει, να καταστείλει και να τιμωρήσει τη σωματεμπορία ανθρώπων, ιδίως γυναικών και παιδιών. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί ώστε να αναγνωριστούν και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων» συνέχισε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου CNN αποκάλυψε την ύπαρξη σκλαβοπάζαρων κοντά στην Τρίπολη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα